Arvon kynäilyä LaVe - KaVo -pelistä

17.08.2019

Perjantai-iltana 16.8. Laven kuntoa tuli mittaamaan Kangasalan Voitto, KaVo. Sarjan keskikastissa kiikkuvilla joukkueilla on keskinäistä eroa yksi piste, joten tärkeät pisteet ovat tänään jaossa. Näin syyskierroksella Lave on kokenut muutamia menetyksiä rosterissa: Severi Saarinen on Kuopiossa sammuttamassa rasvapaloja, Heikki Hätönen on kadotettu mustaan Golf-aukkoon, Majuri sairastuvalla, Arran Aakkula sivussa tämän pelin, hän on kuuntelemassa Tampereella rytmistä puhelaulua, sekä osallistujasovelluksen mukaan Mikko Vesamaa on edelleen sivussa 2 vuotta sitten tehdyn spagaatin aiheuttaman takareisivamman takia. "Nou hätä" totesi Vesa Karjalainen vilkaistessaan osallistujia, sillä syyskierroksen taitteessa joukkue on saanut kovan tason pelimanneja mukaansa: Atte Koivuniemi, Jarkko Riihimäki, sekä joka vuosi comebackin tekevä Erkka Eerola ovat liittyneet Lavejunaan.

Ja ei muuta kuin peliin: Pelin alku oli melko tasasta vääntöä, kumpikaan joukkue ei päässyt järin vaarallisille paikoille pelin alussa, Laven ehkä lievästi halliten palloa, jos puolueellisen fanin mielipiteen saa sanoa. Tovin pelailun jälkeen kärkimiehen paikalle, kapteeninnauhan koristaessa käsivarttaan, Nuutti Hakala jatkoi pallon hienosti Andres Salgadolle, joka laukoi 16 -rajan takaa pallon varmasti maalin perukoille. Laven maalin jälkeen KaVo sai hetkeksi otetta pelistä ja sai useamman yrityksen kulmapotkuista. Muutamassa pallo jäi vaarallisesti pyörimään Laven maalin eteen, mistä vuorollaan Lave sai purettua pallon pois tai blokattua KaVon vetoja lähietäisyydeltä. Ensimmäisen puoliajan loppuun peli taas tasottui ja tauolle mentiin Laven 1-0 johdossa. Mainittakoon vielä, että Erkka Eerola esitti talven aikana reenaamaansa oikean jalan voimaa, laukaistessa pallon Lammin Betonin harkkokasojen keskelle Laven kulmapotkun jälkeisestä tilanteesta. Erkka puolestaan syytti uusia kenkiään.

Laven kioski ei petä: Vahvaa mustaa kahvia sekä puolitumma kyrsänpätkä sinappipedillä. Jälkiruoaksi piirakkapala. Taas jaksoi.

Toinen puoliaika alkoi, niinkuin Laven 2. puoliajat on viime aikoina alkanut: KaVon vaarallisin pelaaja leikkasi hienosti pitkään palloon Laven puolustajien välistä ja laukoi pienen pienestä kulmasta pallon Laven maalin takakulmaan. Itsekin olen moisia laukauksia joskus laukonut... Fifassa... pleikkarilla. Puoliaika jatkui aaltoilevalla pelillä: välillä Lave sai pidemmän hyvän jakson KaVon päätyyn ja välillä KaVo sai hyviä jaksoja. Erityisesti Lavella oli vaikeuksia KaVon kulmissa. Välillä Laven maalivahti Janne Oksanen joutui esittämään torjuntatyötä istuessaan maassa selkä palloon päin, mutta maali pysyi puhtaana. Oliko peliminuutteja takana noin 87, kun Lave pääsi hyökkäykseen, Salgado syötti vasemmalla laidalla viilettävälle Joonas Ansamaalle, jolla oli aikaa vielä kääntää pallo oikealle jalalle ja sijoittaa pallo maalivahdin ohi oikealle takakulmaan. Lave juhli. Loppuminuutit Lave puolusti ankarasti ja piti KaVon poissa pahimmilta paikoilta ja pisteet jäivät Turvan sametille. Orastava tappioputki Lavelta katki.