Jalkapallon vuosi 2019 – paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti

03.02.2020

Vuosi 2019 oli jalkapallon vuosi, niin Suomessa kuin myös paikallisesti Lammillakin! Isossa kuvassa laji nostaa profiiliaan jatkuvasti; Naisten MM-kisat keräsivät ennätysmäärän katsojia, Huuhkajien EM-karsinnat olivat koko jalkapallokansan hurmosta ja Helmarit (naisten maajoukkue) sekä Pikkuhuuhkajat pelaavat EM-karsinnoissa. Lisäksi suomalaiset antavat hyviä pelinäyttöjä Euroopan kentillä Teemu Pukin johdolla ja miesten futsalmaajoukkue taistelee MM-paikasta. Suomen ja koko maailman jalkapallossa nouseva trendi ja panostuksen kohde on tyttöjen ja naisten jalkapallo, tästä kuulemme tulevaisuudessa vielä lisää.

Viime vuosi oli jalkapallon vuosi myös paikallisesti katsottuna Lammin Vedon täyttäessä 40 vuotta. LaVe juhli 40-vuotista historiaansa mm. Keski-Hämeen yhteydessä jaettavalla Lammin Veto 40 vuotta -kausijulkaisulla toukokuussa sekä järjestämällä heinäkuussa huikeat vanhojen joukkueiden juhlapelit Turvalla sekä vauhdikkaat iltajuhlat legendaarisella Untulan lavalla. Turvan kentällä nähtiin uskomattomia suorituksia ja käsinkosketeltavan tiiviillä hurmoksella varustettuja futareita usealta vuosikymmeneltä. Tapahtuman yhteydessä seuraan julistettiin myös kaksi kunniapuheenjohtajaa; seuran perustaja Hannu "Sesu" Seesranta ja Sirpa Norrbacka. (Tässä yhteydessä hyvä mainita myös se, että kun alkuvuodesta etsimme lavelaisia vuosien varrelta, Sesu oli ylivoimaisesti eniten ehdotetuin henkilö.) Elokuussa seuran pelaajat vanhempineen kävivät kahden linja-auton vahvuudella HJK:n kutsuvieraana Telia 5G-areenalla. Syksyllä vielä kannustettiin Kapakanmäellä LaVen järjestämässä Kanta-Hämeen ainoassa virallisessa kisastudiossa Huuhkajat EM-karsinnoista kisoihin! Kaikki nämä tapahtumat tavoittivat yhteensä satoja ihmisiä vuoden aikana.

Vuosi 2019 jää mieleemme vahvasti punaisella väritettynä. Olemme kasvaneet 40-vuotisjuhlavuoden aikana lavelaisiksi ja oppineet ymmärtämään mitä kaikkea paikalliseen jalkapallohistoriaan kuuluu. Juhlavuoteen lähtiessä meillä oli vain pieni aavistus siitä, kuinka paljon seuralla on historiaa ja kuinka paljon Lammilla ja lähiseuduilla on ihmisiä, jotka ovat olleet seuran toiminnassa mukana pelaamassa, valmentamassa, huoltamassa, vanhempina, talkoissa, johtokunnassa, sponsoroimassa ja mitä moninaisimmissa projekteissa. Lisäksi seurassa tehtiin tärkeää kehitystyötä vuoden ajan, jonka myötä sanoitettiin seuran työnjakoa uusiksi. Vastuuhenkilöt ovat uusineet nettisivuja, ottaneet somenäkyvyyden ja tiedotuksen sydämenasiakseen, huolehtineet toimihenkilöiden ohjeistuksesta ja tarttuneet uudella innolla vastuullisesti seuran arkeen eli tärkeimpään: pelaajien valmentamiseen ja heistä huolehtimiseen. Tätä tärkeää kehitystyötä jatketaan myös tulevalla kaudella yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kulunut vuosi oli jalkapallon vuosi myös alueellisesti, kun Kanta-Hämeessä tehtiin historiaa aloittamalla seurayhteistyö lähialueen seurojen kanssa. Yhteistyön tavoitteeksi asetettiin alkuvuodesta 2019 pelaajapolun kehitys, seurojen yhteiset kohtaamiset sekä valmennuskoulutuksen lisääminen seuroissa. Lammin Veto on ollut kanssakäymisessä yhteistyöseurojen (HJS, JanPa, ParVi) kanssa mm. yhteisen Miniliigatoiminnan kautta, valmentajakoulutuksen myötä ja vahvistanut seurojen hallitusten luontevaa keskusteluyhteyttä ja yhteisiä tukihakuja koko Kanta-Hämeen jalkapallotoiminnalle.

Tulevaan kauteen 2020 lähdemme pitkästä aikaa jopa kymmenen joukkueen voimin. Aikuisjoukkueet jatkavat vahvaa työtään seuraavasti; Edustus säilytti paikkansa nelosessa, miesten kakkosjoukkue KPR aloittaa sarjanousijana kutosessa ja seuran Papat (KKI-45) jatkavat silkinpehmeällä kosketuksellaan pallon parissa iän tuomalla kokemuksella. Juniori-ikäisissä pelaavat seuraavat joukkueet; T15, P/T13, P/T11, P/T10, P/T9 ja uutena aloittava P/T7. 9-vuotiaita on jopa niin runsaasti, että heistä saadaan kaksi pelaavaa joukkuetta! Jalkapallon suosio on siis selkeässä kasvussa, sekä kansallisesti että myös paikallisesti. Edellä mainittujen sarjaa pelaavien joukkueiden lisäksi LaVessa jatkaa myös naisten harrasteporukka, joka osallistuu kesäkauden aikana turnauksiin. Ennen alkavaa jalkapallokautta ehditään pelata vielä futsalia niin harjoitusten kuin pelienkin muodossa. Futsalia LaVessa pelaa talvikauden aikana sekä miehet että P/T14 -joukkue.

Lammin Vedossa me arvostamme yhteisöllisyyttä, avoimuutta ja positiivisuutta. Näiden arvojen kautta haluamme tarjota kaikille jäsenillemme paikallisen, laadukkaan ja edullisen harrastuksen. Jalkapalloharrastus on liikettä ja hikeä, naurua ja ponnistelua, osumia ja maaleja, onnistumisia ja pettymyksiä sekä joukkovoimaa ja tukea. Pidämme tärkeänä pitää elinvoimaisena paikallisen harrastuksen, johon on kaikkien helppo tulla mukaan. Lammin Vedon tavoitteena on tänäkin vuonna saada yhä enemmän lapsia ja nuoria sekä aloittamaan että jatkamaan lajin parissa. Jokainen pelaaja, joka lähtee ja pysyy toiminnassa mukana, on tärkeä! Kannustamme pelaajiamme liikkumaan monipuolisesti, sekä omatoimisesti että Lammin muiden loistavien urheiluseurojen mukana. Yhteinen visio varmasti kaikilla paikallisilla seuroilla on, että lapset ja nuoret oppivat liikunnallisen elämäntavan.

Mukaan toimintaan voi ilmoittautua kotisivujen kautta: Ilmoittautumislomake. Lisätietoja joukkueista voi kysyä valmentajilta/joukkueenjohtajilta: Joukkueiden yhteystiedot.

Lammin Veto kiittää juhlavuodesta; Kiitos kaikille toiminnassa mukana oleville pelaajille, vanhemmille, toimihenkilöille ja muille juhlavuotta meidän kanssamme juhlineille!