Lammin Veto HJK:n vieraana Helsingissä 10.8.2019

11.08.2019

Tekstin kirjoittanut Mika "lavesydän" Aakkula

Lauantaina 10.8. kerääntyi iloinen valkopunainen joukko Konnarin parkkipaikalle. Kaksi linja-autollista LaVen pelaajia ja perheenjäseniä sekä seura-aktiiveja oli lähdössä Helsinkiin HJK:n vieraaksi. Tapahtuma oli osa LaVen 40-vuotisjuhlintaa ja sitä olikin suunniteltu jo pitkään LaVen ja HJKn yhteistyönä. Reilu 90 reissaajaa olisi hieno osoitus pääkaupunkilaisille siitä että jalkapallo on voimissaan Lammilla.

JUURET LAMMILLA

Ei liene suuri salaisuus, että HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahden juuret ovat Lammilla. Kun idea LaVen vierailusta hänelle esiteltiin, tuli Akilta heti vihreää valoa vierailullemme. Kun HJK:n kiireisestä kalenterista löytyi sopiva päivä, siirtyivät käytännön järjestelyt Akin äidille, HJK dynamo Iira Riihilahdelle. Lammin puolella järjestelyistä vastasi Lavesta Akin serkun puoliso Janne Santalahti sekä seuran johtokunta. Vihdoinkin monivuotinen haave alkoi toteutua.


PÄIVÄ HELSINGISSÄ

Linja-automatkan jälkeen siirryimme suoraan Telia 5G -areenan viereen HJK:n Kuplahalliin, jossa PT8 ja PT9 joukkueet oli jaettu kolmelle kentälle mittelemään taitoja HJK Töölön joukkueita vastaan. Lämpimät ilmat olivatkin hiostaneet kuplahallin olosuhteet trooppisiksi, mikä ei kuitenkaan pelaajia haitannut. Mikäli HJK:n pojat kuvittelivat pääsevänsä helpolla, oli tuo ajatus pian pois pyyhitty, sillä LaVen joukkueet osoittautuivat varsin tasaväkisiksi vastustajiksi ja jännittävät pelit aaltoilivat puolelta toiselle tunnin ajan. Pelien jälkeen palkintojen jaot ja joukkuekuvat kuuluivat asiaan. Kuka tietää, joskus niistä saattaa löytyä tulevaisuuden tähtiä!


Seuraavaksi marssittiinkin ihan vieressä sijaitsevalle HJK:n kerhotilalle, jonne LaVen logistiikkapäällikkö Kati Koskinen oli loihtinut lämpimän lounaan. Kyllä maistuikin hyvältä. Samalla saimme kuulla Iiralta HJKn toiminnasta ja saimme seuran lahjapussit täynnä HJK tuotteita.

Täältä siirryimme stadionin puolelle seuraamaan Naisten veikkausliigaottelu HJK-JyPK toista puoliaikaa, LaVe nuoriso aloitti jo kannustushuutojen virittelyn ja aikuisilla oli pieni hetki aikaa hengähtää. Pelin jälkeen tulikin HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti moikkaamaan meitä ja kertomaan omasta urastaan ja roolistaan HJK:ssa. Lisäksi pääsimme esittämään kysymyksiä. Onhan HJK:lla yli 2000 pelaajalla ja omalla stadionilla valtava organisaatio Suomen mittakaavassa ja Suomen suurin jalkapalloseura. Samalla Aki lupasi tulla vielä joskus Turvallekin potkimaan ja verestämään muistojaan. Akin kanssa lähdimme moikkaamaan vielä seuran tuoreinta vahvistusta Petteri Forsellia ja toista huippupelaajaa Riku Riskiä. Nimmareita ja kuvia napsittiin kotiin muistoksi runsain mitoin.

HJK-FC LAHTI

Tuhlattuamme HJK kaupassa ylimääräiset rahamme, olikin illan huipennuksen aika, kun siirryimme seuraamaan veikkausliigan ottelua HJK- FC LAHTI. LaVen PT8 ja PT9 olivat saattamassa pelaajia pelaajatunnelista upouudet kiiltävät jalkapallot käsissään. Taisi osaa hieman jännittää, kun pelaajien isot kädet nykäisivät matkaan. Puoliajalla LaVe nuoret esittelivät taitojaan tarkkuuspotkussa ja voittajaksi selvisi LaVen PT10 Vanessa Sarvi! Peli itsessään sujui hienosti HJKn johdossa Lammin pelaajien kannustaessa äänensä käheiksi. HJK 4 - FC LAHTI 0. Olimme nähneet läheltä hienoa peliä, upeita maaleja ja taidokkaita pelaajia. Ehkä jokunen kikka jäi mieleenkin harjoiteltavaksi. 


Ennen kotimatkaa saimme vielä eväät ja niin täysin aikataulun mukaan lastenvaunutkin linja-autoon ja matkaan. Kotimatkalla olikin aikaa sitten muistella väsyneenä hienoa päivää, jossa kaikilla oli kivaa.

KIITOKSET

KIITOS HJK! Tarjositte meille uskomattoman hienon päivän ja olitte loistavia isäntiä. Kuinka hienoa oli tuntea olevansa osa isoa jalkapalloperhettä kaikkein suurimman HJKn vieraana, aitiopaikoilla. KIITOS Iira ja Aki: ette todellakaan olleet unohtaneet juurianne. KIITOS Janne Santalahti ja Kati Koskinen: koko reissu meni aikataulun ja suunnitelmien mukaan, ellei paremminkin. Kun tuli nälkä, oli syötävää, kun jano, löysimme juotavaa. Kiitos LaVen johtokunta reissun mahdollistamisesta. Olemme taas tiiviimpi valkopunainen jalkapalloperhe jolla sinivalkoinen ystävä Helsingissä.