Lave Miesten futsalin nousu varmistui lauantaina 9.3.24 Tampereella!

25.03.2024

LaVe nousi sarjaporrasta ylemmäs jo kolmantena peräkkäisenä kautena. Kaudella 2021–22 LaVe pelasi vielä futsalin vitosdivarissa, mutta ensi syksynä matka jatkuu kolmen nousun myötä siis kakkosdivariin.

Ennen päätöspeliä oli tiedossa, että voitolla LaVe nousisi varmuudella kakkosdivariin; mutta tasapelikin riittää, jos samaan aikaan pelannut tamperelainen ACE/2 jäisi tasapeliin tai häviäisi oman ottelunsa. LaVe kohtasi päätöspelissä tamperelaisen Comeback FS:n, joka johti peliä pitkään kolmella maalilla. Pelin loppupuolella LaVe taisteli kuitenkin itsensä tasoihin, joka riitti nousujuhlien käynnistämiseen!

Alkukaudesta oli haasteita saada riittävästi pelaajia peleihin, mutta ongelma helpottui kauden edetessä ja joukkueella on ollut tiivis ryhmähenki, joka on kantanut kauden läpi myös sarjaporrasta ylempänä pelatessa. Joukkueenjohtaja-pelaaja Joonas Ansamaa arvioi, että LaVen futsaljoukkueen pelaajisto tulee säilymään suunnilleen entisellään seuraavaan kauteen. Sitä ennen edessä on kesäkausi futiksen parissa, Lammilla toimii alkavalla kaudella kaksi aikuisten jalkapallojoukkuetta, jotka pelaavat Vitosta ja Kutosta Palloliiton sarjoissa.

"Lähestulkoon kaikki futsal-joukkueemme jäsenet pelaavat jommassa kummassa joukkueista", kertoo Joonas.