LaVe oli Gilla FC:n vieraana Tamperella 16.4.2024

26.04.2024

Jälleen koottiin Lammin Vedon pelaajat vanhempineen ja ystävineeen jo perinteeksi muodostuneeseen futisreissuun tiistaina 16.4.24. Kohteena oli tällä kertaa suomalainen some-, musiikki- ja taidealan vaikuttajista koostuva jalkapallojoukkue Gilla FC:n peli romanialaista Venus Bucurestia vastaan Tampereen uudella Tammelan stadionilla. Kyseessä oli ottelu UEFA:n hyväksymässä Fenix Trophy -kilpailussa, joka on kulttuurisesti ja yhteisöllisesti merkittäville jalkapalloseuroille suunnattu kansainvälinen kutsukilpailu. Gilla oli kohdannut edellisellä viikolla Bucurestin Romaniassa, voittaen niukasti ja nyt haettiin suurinumeroista voittoa, jotta Gillan tie jatkuisi kilpailun lohkosta finaaliin Italiaan.

Illan pelin näyttämö Tampereella oli aivan uutuuttaan hohtava Tammelan stadion, joka avautui käyttöön helmikuussa 2024. Alueelta purettiin vanha stadion, jonka tilalle on rakennettu kokonainen uusi kortteli. Valmistuminen kahdessa vuodessa keskelle Tammelan tiivistä kaupunginosaa on ollut poikkeuksellista.Yhteensä on rakennettu kahdeksan rakennusta. Niistä viisi on asuintaloa, yksi liiketila, parkkihalli 229 autolle ja stadion, jonne mahtuu 8000 katsojaa. Yksi haastavimmista rakenteista on ollut jalkapallopyhätön päätykatsomoiden riippuvat katot. Sivukatot ovat yli 100 metriä pitkiä, ja niitä kannattelevat yli satametriset vaijerit. Katon rakenne mahdollistaa sen liikkumisen lämpötilan mukaan.

Lavelaiset tekivät uuden ennätyksen lähtijöiden määrässä, tänä vuonna matkaan lähdettiin kolmella linja-autolla. Perillä meitä oli vastassa tubettajana tunnetuksi tullut Joona Puhakka, joka on yksi joukkueen perustajista. Yllätimme Joonan ja joukkueen tuliaisrepulla, jonka olimme täyttäneet koko suomessa tunnetuilla Lammin alueen yrittäjien tuotteilla. Joonan johdolla asetuttiin katsomoon seuraamaan joukkueiden lämmittelyä ja Gillan managari-pelaajana toimiva EA Sportsin markkinointijohtaja Jason Nikkinen tuli toivottamaan meidät tervetulleeksi. Nikkinen sekä Gillan pelaaja, tubettaja, joukkueen perustaja Roope Rannisto tekivät hienoa yhteistyötä kanssamme LaVen futisreissun onnistumisen eteen yhdessä Gillan muiden pelaajien kanssa. Pelaajista mm. ex-jääkiekkoilijana ja jääkiekkoasiantuntijana paremmin tunnetulla Siim "Märkä-Simo" Liivikillä oli myös näppinsä pelissä reissusuunnitelman alkuun saamisessa.

Pelin jo käynnistyessä kiinnitimme huomiota pelaajien ikäeroon, vaikutelma oli Suomen "pojat" vastaan Romanian "isät". Peli oli täyttä viihdettä alusta loppuun, tällä kertaa pääosin Gillan hallitessa palloa. Ensimmäinen maali syntyi kun aikaa kellossa oli kulunut 7 minuuttia, ex-veikkausliigapelaaja Ilari Mettälän jalasta. Mettälä joutui lopettamaan ammattilaisuransa vuonna 2020 rajun nilkan murtuman vuoksi. Pitkän kuntoutuksen jälkeen pelit alasarjassa on mahdollistuneet pienempien treenimäärien kautta.

Seuraavaksi verkkoa heilutteli Roope Rannisto, tubettaja ja joukkueen perustajia hänkin. Kolmannen maalin laitteli varmoin ottein ex-jalkapalloammattilainen Perparim Hetemaj. Hän ehti ensimmäisellä puoliajalla tehdä vielä hattutempunkin, kuten Mettälä pelin loppuun mennessä. Muita maalintekijöitä pelissä oli ex-veikkausliigapelaaja Duarte Tammilehto, Siim Liivik, ex-maajoukkuepelaaja Moshtagh Yaghoubi, JVG:stä tuttu Jare Brand ja tubettaja Roni Bäck.

Maalissa oli hommat hanskassa Lassi Hurskaisella, jolla on laaja kokemus eri joukkueista alasarjoista Veikkausliigaan, kuin myös futsaliin. Hurskainen on tubettajanakin uranuurtaja jalkapalloaiheisilla videoillaan. Lisäksi kentällä nähtiin perustajista vielä tubettajat Tuomas Mönkkönen ja Olli Litmanen. Artisteista JVG:n Ville Galle ja rap-artisti "Turre" Turisti näyttivät miten nuoruuden futistaidot on edelleen tallella. Vastustaja pääsi maalintekoon kerran ja pelin lopputulos ylivoimaisesti Gillalle 12-1.

Pelin päätyttyä kaikki katsojat päästettiin kentälle tapaamaan pelaajia, ottamaan suosikkiensa kanssa kuvia ja pyytämään nimmareita. Vaikka ilta oli ollut kylmä katsomossa, niin se lämpö, millä pelaajat kohtasivat kaikki katsojat ja fanit, oli uskomaton! Aivan käsittämättömän hienoja muistoja meille kaikille! LaVen tuliaismaskottinallekin pääsi moneen kuvaan ja lopuksi Tuomas Mönkkösen kainaloon.

Paluumatkalle lähdettiin haikein mielin, mutta onneksi tulomatkalla olleeseen pelin lopputulosarvontaan saimme palkinnoiksi Gillan pelipaitoja ja pipoja sekä lammilaisyritysten tuotteita. Vielä kierros evästä kaikille, niin huima reissu oli taputeltu kotiinpäin.


Mikä on Gilla FC?

Pelaajilla on yhteensä yli miljoonia seuraajia somekanavissa, tuhansia katsojia peleissä sekä paikka UEFA:n hyväksymään kansainväliseen kutsukilpailuun. Vuonna 2022 sosiaalisen median vaikuttajat Roope Rannisto, Joona Puhakka, Olli Litmanen ja Tuomas Mönkkönen halusivat päästä pelaamaan höntsäjalkapalloa ystäviensä kesken. Alkuun joukkue kantoi nimeä Aston Gilla, kunnes nimi vaihdettiin nykyiseen, Gilla FC. Gillan perimmäinen tarkoitus on saada lapset, nuoret ja kaikenikäiset innostumaan urheilusta ja jalkapallosta. Gilla FC haluaa myös rakentaa Suomesta yhä suurempaa jalkapalloyhteiskuntaa. 

Joukkue sai ensimmäisellä kaudella sponsoriksi urheilupelibrändi EA Sportsin. Yhteistyökumppanit mahdollistavat joukkueen toiminnan, jolloin itse pelaaminen on pelaajalle ilmaista.Tarkoituksena ei ole koskaan ollut perustaa julkkisjoukkuetta etenkään julkisuuden tai maineen perässä, mutta joukkueen kaveripiiri työskentelee viihde- ja musiikkialalla ja tästä syystä joukkue koostuu julkisuudesta tutuista tyypeistä. Joukkueen kaikki pelaajat haluavat vaikuttaa nuorten urheiluun positiivisella tavalla sekä rikkoa rajoja siinä, miten jalkapallojoukkue voi rakentaa toimintaansa sekä vaikuttaa laajemminkin yhteiskuntaan.

"Siisteintä on nähdä kaikki nuoret kentän laidalla ja kuulla kuinka he ovat perustaneet omia joukkueitaan ja innostuneet jalkapallosta" kertoo Roope Rannisto Ylen haastattelussa 31.5.22