Näytös kolme: "Kunhan pallo liikkuu"

12.05.2018

Arvo matkasi keskiviikkona edustuksen mukana Orivedelle. Alla tapahtumat niin kuin Arvo ne koki ja näki:

LaVen kolmas ottelu oli edessä. Olimme sopineet LaVen kärkimiehen, Timo Lehtosen kanssa, että hyppään hänen kyytiinsä ja suunnistaisimme Orivedelle, missä Lave kohtaisi Oriveden Tuiskun. Matkalla pystyin suorittamaan pientä haastattelua, minkälaista talviharjoittelua miehellä on ollut, mitä osa-aluetta on parannettu kesää varten, minkälaisella taistelumielellä mies on tänään... "... ja niin saat täydellisen kinkkukiusauksen, se on se kerman määrä, ei mausteet" Totesi Timo ja käänsi radiota kovemmalle, siellä soi Bonnie Tylerin Holding out for a hero. Mittava vastaus kysymykseen "onko Timo innoissaan kauden ensimmäisestä pelistä?". Miehen kädet puristivat rattia tiukemmin ajaessamme kultaisten kaarien ohitse, olisimme kohta perillä...

Perillä oli mukavaa huomata joukkueemme huoltajan, Lukkarin Onnin suuri omistautuminen joukkueelle ja huolenpito: "Aiotko juoda vettä tänään" kysäisi Onni, Helenin Teemulta, kenet suomen valtio oli lainannut meille tähän peliin. Myös Juuso Mutikainen oli toipunut ramppikuumeestaan, oli tullut kannustamaan joukkuetta voittoon sekä antamaan taktisia neuvoja. "En minä muuten tänne olisi, mutta kun nuo 2 tampereen reppanaa eivät omista autoa" kyräili Muti ja otti hörpyn kahvistansa... niin pitkän hörpyn...

Peli lähti käyntiin, LaVen pienoisella painostuksella, vaikkakin pallo käväisikin jo Laven maaliviivalla, ei vastustajalla ollut sen kanssa mitään tekemistä, Jussi syötti Hessulle alaspäin, se mitä Jussi ei ollut huomioinut, oli ettei Hessu ollutkaan enää samassa paikassa kuin 2 sekuntia sitten ja lataisi pallon kohti oman maalin alanurkkaa. Tilanteen herrana ollut Hessu osoitti, että kyllä veskakin osaa juosta ja liukui pallon juuri ajoissa maaliviivalta pois. Saatiin se pallo vastustajankin maaliin asti Severin tuikatessa pallon maalin perukoille maalivahdin tullessa vastaan. Linjamies kuitenkin näki tämän tilanteen paitsiona, joten peli jatkui tasoissa. Allekirjoittanut oli etsimässä sitä peräänkuulutettua rillimakkaraa ja mustaa kahvia, sekä ihailemassa paikallisten kaunokaisten frisbeegolf kierrosta, kun Lave siirtyi johtoon. Ei tarvinnut paljoa arvailla, että Severihän sen maalin oli tehnyt. Hetki Laven johtomaalin jälkeen peli sekosi ja Lave taisi 3 kertaa syöttää pallon vastustajan jalkaan riiston jälkeen, kunnes n. 20 metristä lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti Laven maalin perukoille, Hessu ei mahtanut mitään. Tauolle 1-1 tilanteessa.

Tauolla Pasi ei kuitenkaan sortunut suruun vaan puhalsi joukkueen purjeisiin uutta tuulta sanomalla "Onpas ollut paskaa peliä" Olihan Pasi oikeassa, melkosia luppakorvia oli ollut Laven joukkueessa ensimmäisellä puoliajalla. Joukkue ymmärsi viestin ja uudet taktiset kuviot, näillä toiselle puoliajalle. Toisella puoliajalla oli pieni ryhtiliike nähtävävissä, melkeinpä heti ensimmäisen puoliajan alkuun Tatu "Tati" Heikkilä muisti Hätösen Heikin kultaisen lauseen "Tilastoihin tavalla tai toisella" ja otti jokseenkin kyseenalaisen kahdenkäden "niiston" vastustajan paidasta kahdella kädellä vauhdista. Tati ei epäonnekseen ollu huomioinut vastustajan pelaajan 40kg painoa sekä lievää itätuulta kiskaistessaan vauhdit pois, tarina kertoo, että vastustajan löydyttyä parkkipaikalta katoltaan, tuomari antoi Tatille keltaisen. "En koe tehneeni kenellekkään mitään väärää" tuhisi Tati myöhemmin. Hetkeä kortin jälkeen Harri -itseoikeutettu kapteeni- Majuri löysi hyvällä syötöllä Severi Saarisen linjojen välistä, mistä Seppe pääsi kerran tuikkaamaan, minkä vastaan tullut maalivahti torjui, mutta iski riparista Laven 2-1 johtoon, on se Seppe hurja... ja kaunis poika. Koko pelin jatkunut kyseenalainen tuomarilinja ansaitsee palstatilaa, sillä repiä ja roikkua sai joskus hyvin paljon ja joskus taas ei yhtään. Myös allekirjoittanutta kummastutti tuomarin kommentti, kun hänelta kysyttiin muutaman kyseenalaisen liukutaklauksen jälkeen, mitkä tulivat napit edellä takaviistosta suoraan jaloille. Tuomari tyytyi totemaan "Kunhan pallo liikkuu, niin saa liukua". No tämähän uusi linja on varmasti myös Palloliiton hyväksymä, koska kyllä tuomari tietää, mennään sillä. Loppupelissä vastustaja tietysti sai jonkinlaisen kirivaihteen päälle, muttei päässyt aivan huipputonteille, Lave jatkoi voittokulkuaan 2-1 numeroin.

Seuraava Laven koitos onkin tänään Loiske/2 vieraana, vastus senkuin kovenee, toivottavasti LaVen pelaajatkin.