Osa 3. Hyvät asiat ensin... ja vain hyvät asiat.

31.05.2018

No alkuun tietysti muutama huonompi juttu: Viime raportin jälkeen allekirjoittaneen kotioven taakse ilmestyi tummiin pukeutunut hahmo, joka hyvin paksulla hämäläismurteella puhuen sanoi: "Noniin, rukiver" ja osoitti minua uhkaavasti sormella, jähmetyin niille sijoille. Kommandopipon alta paljastui ponihäntä ja niskaan oli tatuoitu teksti "Karski". Oliko tuo ehkäpä kenties jokin nimi? Vai liiga mihin mies kuului? Ken tietää, miehen identititeetti jää todennäköisesti vain arvoitukseksi. Tuo tuntematon hahmo jätti minulle kirjeen: "Arvo, kirjoitat huonoja raportteja, äidinkielellisesti tekstisi on ala-arvoisa ja matemaattisilta taidoiltasikin olet hyvin kehno, et saa enää kirjoittaa raportteja, lyön tietokoneesi halki karateka lyönnillä". Kirjeen takapuolelle oli ilmeisesti kirjoitettu kryptinen viesti numeroin tai tuskinpa kyseessä oli sitä miltä se näytti: Lukion 2:n luokan matikan koe... Viittaako tämä koodi johonkin? Lopulta mies löi yhdellä iskulla tietokoneeni näytön halki ja poistui. Tässä syy miksi raportit ovat olleet ns. vetämässä hieman pidemmän aikaa.

No itse asiaan: Lave matkasi kauden neljänteen peliin Sääksjärvelle Loiske 2:n vieraaksi. Ennen peliä saimme kuulla, että kentän laidalle olisi tulossa uusvanhoja naamoja, sillä takavuosien jyrä Jesse Karlén olisi tulossa katsastamaan Laven nykykunnon. Hyppäsinkin tähän automobiiliin kyytiin, missä Jesse oli. Matkalla pelipaikalle saimme korvanappiimme hyytäviä uutisia, sillä Lammin Vedon uskottu, kulttimaineessa oleva auto: Saaristen Hiacen kardaaniakselista alkoi kuulua huolestuttavaa kolinaa, auton matkassa ollut, itseoikeutettu kapteenimme Harri Majuri tiedotti, että Hiace siirtyy pois moottoritieltä ja matkan jatkuminen oli epävarmaa. Suuressa epätietoisuudessa hetken elettyämme saimme uuden viestin "Hiace on liikkeellä, pääsemme ehkä määränpäähän". Tässä vaiheessa Jesse alkoi riisumaan jo puolimatkalla ylös olleita pelihousujansa "en taaskaan pääse pelaan" mutisi Jesse.

Otan nyt tähän raporttiin viitteitä viimeaikaisten keltaistenlehtien journalismista mallia: uutisoi vain positiivisia tai sääilmiöihin liittyvistä asioista. Negatiivisista asioista voi uutisoida, jos ne aiheuttavat kohun ja kunhan kirjoitat ne täysin vääristyneellä tavalla. Pelin ensimmäinen puoliaika ei paljoa tarjonnut: Santeri Saarinen pääsi aivan pelin alussa hyvällä haastolla laukomaan ja saikin pallon maaliin. LaVen 1-0 johto kesti hetken aikaa, kunnes Loiske tasoitti pelin. Toisella puoliajalla Lavella ei mennyt niinkuin Strömsössä: Loiske siirtyi kahden Laven oman sössimisen saattelemana 3-1 johtoon. Tämän jälkeen Tommi Huostila koki kovia, kun harmittomassa tilanteessa poksahti vasen polvi. Onneksi aina valpas huoltajamme Oskari oli juuri tällä hetkellä etsimässä makkarakioskia, joten vastuu kylmän viemisestä kentälle jäi Onnille. Ei peliä ilman Severin maalia: näin on oma Severimme todennut ennen kauden alkua ja taas tälläkin kertaa Seppe löysi jostain välin, mistä laukoa pallo maaliin. 3-2 ja toivo eli vielä hieman.. Hetkeä myöhemmin Harri Majuri sai jokseenkin kyseenalaisen punaisen kortin, yrittäessään liukua palloon ennen vastustajaa pari metriä maaliviivasta, epäonnekas syöksy osui vastustajaa suoraan jalkoihin, mistä tuloksena suora kentältä poisto ja vastustajalle pilkku. Pilkku maaliin ja peli 4-2. Nämä numerot jäivät myös voimaan.

Kauden ensimmäinen kotipeli koitti seuraavaksi Turvan pyhätössä, mihin vieraaksi saapuisi VesVi sarjataulukon keskimailta. Harri Majuri kärsi viime pelissä saamaansa pelikieltoaan, joten otteluun saapuessa, joukkue luuli huollon olevan A-luokkaista. Ei kautta, ilman uutta käyrää: Naftaliinista oltiin kaivettu Jarkko Koivisto, tällä kertaa valmennusjohto onneksi kuitenkin ymmärsi laittaa Jaken maaliin, eikä kentälle pärräämään. Myös Juuso "Muti" Mutikainen alkoi pikkuhiljaa uskaltamaan kentän puolelle, toivuttuaan ramppikuumeestansa. Lämpöjä kentällä ottanut joukkue kuitenkin huomasi, että jokin oli vialla: Ei vesipulloja, ei liivejä, ei tötteröitä, ei lääkelaukkua... missä kaikki oli? Nythän piti olla paras huolto koko kaudella? Allekirjoittanut käväisi ostamassa kupin tsunppia juuri auenneesta kioskista ja sivusilmällä huomasin, kuinka Majuri oli syömässä kaksin käsin, juuri grilliin menneitä puolikylmiä makkaroita... Se siitä huollosta...

Ensimmäisellä puoliajalla Lave sai painostettua pelin VesVin päätyyn, maalia kuitenkaan saamatta. Sitten joku pelaaja, en muista nimeä, oliko joku "Pasi"? sutaisi pallon maaliin Famara Damphan hyvästä jatkosta päällä taaksepäin. Puoliajalle Laven 1-0 johdossa. Puoliajalla joukkue sai selvästi virtaa, kun kopin liepeillä tepasteli hyvinkin tutun näköinen hahmo: Jugi Erkamo oli tullut seuraamaan joukkueen peliä. Selvästi iloisella tuulella ollut mies alkoi suurielkeisesti kertomaan: "huhhuh olin kuohijärvellä kalastamassa, mutta haistoin heti grilliin menneen makkaran. Tuoksu kertoi, että Laven kausi Turvalla on alkanut! Suhasin tänne niin pian, kuin mahdollista ja sain pelastettua muutaman kyrsän Harrin kynsistä."

Tästä virtaa saaneena LaVe jatkoi rummutusta toisella puoliajalla, ensin Fertsu Raittinen haastoi hyvin kulmasta rankkarialueelle, missä tämä kaadettiin ja Lavelle pilkku. Fertsu oli kuulemma kuiskannut Santeri Saarisen korvaan ennen potkua "vasen ala". Lupa laukaukseen annettiin ja miehen vastustamattoman löysä sisäsyrjä painui oikeaan yläkulmaan "ihan niinku sanoinkin" huusi Fertsu. Hetkeä myöhemmin Lave sai muutaman salamamaalin: Ensin Famara puski pallon Severi Saariselle, joka lähes syöksyen puski pallon VesVin maalin takanurkkaan. Melkein seuraavasta hyökkäyksestä Fama pääsi potkaisemaan pallon maalin ylänurkkaan tuntemattoman pelaajan "Pasin" tiputuksesta maalialueella. Loppu olikin pienoista pelailua, mutta pääsipä LaVen Juuso Mutikainen ja "Pasi" kahden (2!) miehen läpiajoon, kun vastustajaa ei enää kiinnostanut juosta. Läpiajoissahan jalkapallossa on tärkeää syöttely keskenään ja etenkin syötöt pelaajalle, joka on toista edellä, paitsiossa. Näinpä pojat vähän pallottelivat ja pallottelivat itsensä paitsioon, hieno suoritus. Pelin Lopussa, ottelun hahmo: Fama pääsi vielä tuikkaamaan pallon kerran maaliin. Lave voitti 5-0 kotiavauksessa.

Raportin tullessa julki LaVe on todennäköisesti jo kerinnyt pelaamaan seuraavan ottelunsa 24.5. Hämeenlinnan Härmää vastaan. Joten Tulkeehan kahtoo seuraavaa peliä Turvalle! 31.5., jolloin vastaan saapuu Urps.

Arvo Penaali
- Mafiakoneiston kynällinen kauhu