Tunnelmia POP-futiskoulujen päättäjäisistä

25.08.2020

Sunnuntaina 16.8. nautittiin Turvan kentällä aurinkoisesta säästä ja pelailtiin kesän futiskoulujen päätöspelit. Koronapandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi jännitettiin viimeiseen asti, onko mahdollista ja turvallista järjestää tänä kesänä seuran uusille lapsille ja nuorille perinteistä futiskoulua. Onneksi kuitenkin tilanne rauhottui kesäkuun alkuun ja pääsimme aloittamaan, vaikkakin reilua viikkoa normaalia myöhemmin.

Läpi kesän joka sunnuntai kokoontui ala-asteikäisten tyttöjen pallokoulu sekä tänä vuonna kahdelle ikäryhmälle (5-6v) suunnattu POP-futiskoulu. Olipa meillä taas muutama rohkea 4-vuotiaskin mukana! Tänä vuonna vetäjinä oli seuramme entisiä ja nykyisinkin pelaavia seuratoiminnasta innostuneita nuoria, runsaslukuinen vetäjäkaarti.

Kesän aikana tyttö-ja POP-pallokoulussa on käynyt viikottain joka sunnuntai reilu 40 innokasta pelaajatyttöä ja -poikaa, harjoittelemassa pallonkäsittely-, joukkue- ja liikuntataitoja ja mikä tärkeintä, pelaamassa uusien ja vanhojen kavereiden kanssa.

Päättäjäiset polkaistiin käyntiin vauhdikkailla peleillä, jonka aikana vanhemmille ja sisaruksille tarjottiin kahvi- ja munkkihetki. Pelien jälkeen pelaajat järjestäytyivät vauhdikkaasti palkintopöydän eteen, josta LaVen miesten edustusjoukkueen valmentaja Pasi Lehtonen yhdessä nuorten vetäjien kanssa jakoivat kaikille osallistujille mitalit ja todistukset futiskouluun osallistumisesta. Mitalien kera järjestäydyttiin ryhmäkuvaan, josta suoriuduttua lapset olivat silmänräpäyksessä valmiina munkki-ja mehujonossa!

On etuoikeus olla mukana mahdollistamassa lasten peli-iloa, vaikka joskus on haastavaakin ohjata vauhdikkaita pelaajia. Ennen kaikkea silti hurjan hauskaa olla mukana; teillä on mahtavia lapsia! Samalla vetäjänuoret oppivat ryhmänohjausta, harjoitusten suunnittelua, vanhempien ja lasten kohtaamista ja sitoutumista sovittuun toimintaan. Näitä nuoria on ilo suositella työelämäänkin!

Kiitos pelaajat, vanhemmat, POP-pankki sekä erityisesti vetäjät; Alpo Miettunen, Elsa Keskinen, Vilma Koskinen, Mona Santalahti, Jonna Tauru, Henni Iloranta, Venla Sarvi, Iita Kettunen ja Ilmo Miettunen!

Jatketaan ensi kesänä taas heti kesäkuun alussa POP-futiksella, nähdään pallon parissa!